علوم زیستی دریا
پتانسیل آنتی‌اکسیدانی نانو اکسیدسریم سنتز شده از ماکروجلبک Sargassum ilicifolium و ستاره‌ی شکننده گونه‌ Ophiocoma scolopendrina

مهدیه امیری نژاد؛ نرگس امراللهی بیوکی؛ مرتضی یوسف زادی؛ آرش قادری

دوره 23، شماره 1 ، فروردین 1403، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22113/jmst.2024.425003.2558

چکیده
  امروزه نانوتکنولوژی تقریباً در تمام حوزه‌های علمی و تکنیکی نفوذ کرده است. این مطالعه سنتز سبز نانوذرات اکسیدسریم با استفاده از عصاره‌های طبیعی دریایی ماکروجلبک Sargassum ilicifolium و ستاره شکننده scolopendrina Ophiocoma را مورد بررسی قرار داد. ترکیبات موجود در عصاره‌های دریایی می‌توانند به‌عنوان عوامل کاهنده و تثبیت کننده برای یون‎های سریم عمل ...  بیشتر

علوم زیستی دریا
بررسی فعالیت ضدجلبکی عصاره‌های گیاه دارویی پونه کوهی (Mentha longifolia (L.))

زینب توکل؛ غلام رضا شریفی؛ مرتضی یوسف زادی

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 44-55

https://doi.org/10.22113/jmst.2023.231614.2372

چکیده
  بیوفولینگ‌ مشکلی است که توسط بیوفیلم‌های میکروبی ایجاد می‌شود. امروزه مطالعات بسیاری در مورد رفع معضلات بیوفولینگ صورت گرفته است. مهم‌ترین بررسی‌ها روی شناسایی ترکیبات آنتی‌فولینگی طبیعی در محیط زیست دریا صورت گرفته است. در این مطالعه، خواص ضدجلبکی عصاره‌های الکلی و آبی گیاه دارویی پونه کوهی (Mentha longifolia)، با استفاده از حلال‌های ...  بیشتر

علوم زیستی دریا
تاثیر عصاره‌ حنا‌(Lawsonia inermis) ‌بر میکروجلبک Chlorella vulgaris

محبوبه محمدی؛ غلام رضا شریفی سیرچی؛ مرتضی یوسف زادی

دوره 21، شماره 3 ، مهر 1401، ، صفحه 12-22

https://doi.org/10.22113/jmst.2021.245675.2390

چکیده
  پدیده بیوفولینگ خسارت اقتصادی بزرگی را روی ساخت و سازهای مصنوعی ایجاد می‌نماید به‌­طوری‌که با کاهش قدرت مانور شناورها و در نتیجه کاهش سرعت آن‌­ها موجب افزایش مصرف سوخت و هم‌­چنین افزایش هزینه‌های تعمیر و نگهداری می‌شود. امروزه مطالعات بسیاری در مورد رفع معضلات بیوفولینگ صورت گرفته است که مهم‌ترین آن‌ها، شناسایی ترکیبات ...  بیشتر

علوم زیستی دریا
سنجش خواص ضد اکسیدانی و ضد ‌باکتریایی دو گونه ماکروجلبک قرمز سواحل بندرعباس

زهرا زارعی جلیانی؛ مرتضی یوسف زادی؛ جلوه سهرابی پور؛ حجت تویسرکانی

دوره 17، شماره 2 ، مرداد 1397، ، صفحه 58-69

https://doi.org/10.22113/jmst.2017.43978

چکیده
  ماکروجلبک‌ها در بسیاری از کشورها به‌عنوان غذای دریایی و نیز ذخیره غذایی جهت استحصال مواد شیمیایی مفید، نظیر مواد افزودنی زیست‌فعال مورد توجه می‌باشند. در مطالعه حاضر، با هدف ارزیابی خواص زیستی، تعیین ترکیبات کاروتنوئیدی، فنلی، فلاونوئیدی، سنجش فعالیت ضد اکسیدانی عصاره‌های آلی استحصال شده از گونه‌های ماکروجلبک‌ قرمز Gracilariopsis ...  بیشتر