علوم زیستی دریا
تاثیر پوشش کیتوزان و زمان نگهداری بر خواص شیمیایی و میکروبی فیله ماهی سوف با استفاده از روش سطح پاسخ

امید معتمدیان؛ احمد قره خانی؛ امیر توکمه چی

دوره 21، شماره 1 ، فروردین 1401، ، صفحه 92-103

https://doi.org/10.22113/jmst.2021.263684.2408

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پوشش‌دهی فیله‌های ماهی سوف با کیتوزان در طول نگهداری در دمای یخچال با استفاده از روش سطح پاسخ بود. به‌منظور بررسی فرآیند پوشش‌دهی فیله ماهی سوف با کیتوزان از سه سطح درصد کیتوزان (0/5، 1/25و 2 درصد) و سه زمان نگهداری (1، 11 و 21 روز) استفاده گردید و میزان pH، فعالیت آبی، شاخص تیوباربیتوریک اسید، تعداد باکتری‌های ...  بیشتر

علوم زیستی دریا
بهینه سازی استخراج رنگدانه های کاروتنوئیدی از ضایعات خرچنگ آبی (Portunus pelagicus) ومیگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) توسط امواج فراصوت و مایکروویو

حنیف هوشمند؛ بهاره شعبانپور؛ مرضیه موسوی نسب؛ علیرضا عالیشاهی؛ محمد تقی گلمکانی

دوره 20، شماره 2 ، مرداد 1400، ، صفحه 72-93

https://doi.org/10.22113/jmst.2018.105737.2084

چکیده
  ضایعات خرچنگ و میگو می‌توانند به‌عنوان ارزان‌ترین مواد اولیه جهت استخراج رنگدانه‌های کاروتنوئیدی و جایگزینی با رنگ‌های مصنوعی استفاده شوند. استخراج این ترکیبات ارزشمند از ضایعات آبزیان نه-تنها موجب رونق صنعت فرآوری آبزیان می‌شوند، همچنین آلودگی زیست محیطی را نیز کاهش می‌دهند. در این تحقیق از آستاگزانتین به‌عنوان ترکیب هدف ...  بیشتر