یزدان کیوانی؛ اکبر عباسزاده؛ نصرالله محبوبی صوفیانی
چکیده
پارهای از مهمترین فراسنجههای رشد و ویژگیهای تغذیهای ماهی کریشو یا کیجار بزرگ (Saurida tumbil) آبهای سواحل ایرانی خلیج فارس (استان بوشهر) با نمونهبرداری ماهانه به مدت یک سال از بهمن 1385 تا بهمن 1386 مورد بررسی قرار گرفت. از میان 691 ماهی تهیه شده از صیادان محلی، تعداد 538 قطعه ماده، 114 قطعه نر و 39 قطعه نابالغ شناسایی شدند. طول کل ماهیان 1/26 ...
بیشتر
پارهای از مهمترین فراسنجههای رشد و ویژگیهای تغذیهای ماهی کریشو یا کیجار بزرگ (Saurida tumbil) آبهای سواحل ایرانی خلیج فارس (استان بوشهر) با نمونهبرداری ماهانه به مدت یک سال از بهمن 1385 تا بهمن 1386 مورد بررسی قرار گرفت. از میان 691 ماهی تهیه شده از صیادان محلی، تعداد 538 قطعه ماده، 114 قطعه نر و 39 قطعه نابالغ شناسایی شدند. طول کل ماهیان 1/26 تا 58 سانتیمتر (SD 7/6±9/38) در مادهها و 5/25 تا 5/53 سانتیمتر (7/6±2/34) در نرها اندازهگیری شد. وزن مادهها از 136 تا 1550 گرم (9/281 7/486) و نرها از 116 تا 1125 گرم (225±4/332) متغیر بود. رابطه طول- وزن برای کل ماهیان W = 0.0064L3.042 برآورد گردید که نشان دهنده رشد همسان برای کل ماهیان بود. ضریب چاقی برای ماهیان از 43/0 تا 94/0 متغیر بود. میانگین طول نسبی روده برای تمام نمونهها 44/0 بود که بیانگر رژیم گوشتخواری این ماهی است. همچنین، در ارتباط با شدت تغذیه در ماههای مختلف نمونهبرداری، شاخص GI (وزن دستگاه گوارش تقسیم بر وزن کل) محاسبه شد. بیشترین مقدار شاخص GI در ماه آبان و کمترین آن در خرداد مشاهده شد. از 691 قطعه ماهی مورد بررسی، تعداد 187 معده خالی، 297 نیمهپر و 207 پر تشخیص داده شد. در میان معدههای پر بررسی شده، فراوانی اقلام غذایی به ترتیب شامل طعمههایی از خانواده شگماهیان، یالاسبی، کیجارماهیان، گیش و میگو بود. بنابراین، ماهی کریشو یک گونه ماهیخوار و پرخور بوده و الگوی رشد آن در نابالغین از نوع آلومتریک مثبت و در بالغین از نوع ایزومتریک میباشد.
محمد حسین خانجانی؛ امیدوار فرهادیان؛ یزدان کیوانی؛ عیسی ابراهیمی
دوره 12، شماره 1 ، اردیبهشت 1392، ، صفحه 67-76
چکیده
دما، کمیت و کیفیت جیره غذایی و فتوپریود از جمله فاکتورهای هستند که بر روی تولید، رشد، خصوصیات مرفومتریک کلادوسر تاثیر می گذارند. تاثیر دما و فتوپریود بر روی تولید، خصوصیات مورفومتریک و مراحل زندگی کلادوسر Ceriodaphnia quadrangulaبا کشت بر روی جلبکScenedesmus quadricauda دربشرهای 250 میلی لیتری(150 میلی لیتر حاوی آب) انجام شد. تیمارهای مورد استفاده برای دمای ...
بیشتر
دما، کمیت و کیفیت جیره غذایی و فتوپریود از جمله فاکتورهای هستند که بر روی تولید، رشد، خصوصیات مرفومتریک کلادوسر تاثیر می گذارند. تاثیر دما و فتوپریود بر روی تولید، خصوصیات مورفومتریک و مراحل زندگی کلادوسر Ceriodaphnia quadrangulaبا کشت بر روی جلبکScenedesmus quadricauda دربشرهای 250 میلی لیتری(150 میلی لیتر حاوی آب) انجام شد. تیمارهای مورد استفاده برای دمای آب (سانتی گراد) وفتوپریود(ساعات نور:تاریکی) به ترتیب 20 ، 25 و30 درجه سانتی گراد و 12 : 12، 24 : 0 و 0 : 24 بود. بالاترین تراکم جمعیت (51/5 فرد در هر میلی لیتر) در روشنایی 24 ساعت کامل و دمای 25 درجه سانتی گراد، بیشترین طول بدن (731 میکرومتر)، بیشترین عرض بدن (491 میکرومتر) در 24 ساعت تاریکی کامل و دمای 20 درجه سانتی گراد بدست آمد. بطور متناظر بیشترین درصد فرد بالغ (61 درصد)، بیشترین درصد Neonate (39 درصد) و کمترین درصد فرد جوان(9 درصد) به ترتیب در 24 : 0، 12 : 12، 24 : 0 و در دمای 20 درجه سانتی گراد بدست آمد. در مجموع این تحقیق نشان داد که رشد و تولید گونه C. quadrangulaدر دمای 25 درجه سانتی گراد و24 ساعت روشنایی عملکرد بهتری دارد .