علوم زیستی دریا
اثرات مقایسه ای سه پروبیوتیک تجاری (Bio-Aqua®، Bio-Aqua pond® و مولتی بهسیل 100) بر پارامترهای رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی لاشه بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

عادل قبطانی؛ سید محمد موسوی؛ آناهیتا رضایی؛ محمد ذاکری؛ اسحاق زمانی

دوره 23، شماره 1 ، فروردین 1403، ، صفحه 28-40

https://doi.org/10.22113/jmst.2022.351550.2485

چکیده
  هدف از مطالعه حاضر،  بررسی اثرات 3 پروبیوتیک تجاری (Bio-Aqua®، Bio-Aqua pond® و مولتی بهسیل 100) بر شاخص های رشد، تغذیه و شاخص های بیوشیمیایی لاشه بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی بوده است. به این منظور، تعداد 210 قطعه بچه ماهی کپورمعمولی (با میانگین وزن: 20/0±9/6 گرم و طول 0/32±12/9 سانتی متر) بصورت تصادفی در 7 تیمار، کنترل (شاهد): غذای تجاری،T1 : غذای ...  بیشتر

علوم زیستی دریا
بررسی تغییرات میکروبی، بیوشیمیایی و حسی ماهی گطان (Luciobarbus xanthopterus) نگهداری شده در یخ

سیمین قریشوندی؛ سید محمد موسوی؛ سید مهدی حسینی؛ آناهیتا رضایی

دوره 19، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 13-24

https://doi.org/10.22113/jmst.2019.151656.2209

چکیده
  در این پژوهش بررسی تغییرات پس از مرگ؛ شامل تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی در ماهی گطان (Luciobarbus xanthopterus) در طول دوره نگهداری در یخ انجام شد. بدین منظور، هجده قطعه ماهی گطان با میانگین وزنی 24/4 ±251 گرم، بلافاصله پس از صید، به مدت 72 ساعت در کنار یخ نگهداری شده و سنجش شاخص‌های کیفی گوشت در زمان‌های صفر، 6، 12، 24، 48 و 72 ساعت بعد از مرگ انجام ...  بیشتر

علوم زیستی دریا
بررسی تغییرات پارامترهای متابولیسم انرژی در مغز ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول مراحل ابتدایی دوره پرورش

محمد رحیمی؛ سید محمد موسوی؛ وحید یاوری؛ آناهیتا رضایی

دوره 19، شماره 2 ، مرداد 1399، ، صفحه 42-51

https://doi.org/10.22113/jmst.2018.101349.2068

چکیده
  جهت بررسی تغییرات متابولیسم انرژی در مغز ماهیان قزل آلا در طول دوره پرورش از بچه ماهیان قزل آلا از متوسط وزن 15/0±35/1 به مدت 7 ماه نمونه گیری بعمل آمد. برای این منظور طی دوازده مرحله نمونه برداری به صورت کاملا تصادفی از ماهیان (7 نمونه هر 8 روز یکبار، 3 نمونه هر دو هفته یکبار،2 نمونه هر یک ماه یکبار)، بافت مغز برای تعیین غلظت‌های گلیکوژن، ...  بیشتر