علوم زیستی دریا
فرهاد طالبی؛ رامین مناف فر؛ ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی؛ جواد عبدی
چکیده
اخیرا بدلیل مشکلات موجود در تهیه مخمر Lansy-PZ، امکان جایگزینی آن با انواع دیگر از مخمرها از جمله مخمر نانوایی صورت می گیرد. در این مطالعه، تاثیر شش جیره غذایی مخمری (مخمر Lansy PZ، مخمر غنی شده با HUFA، مخمر بدون لایه مانوپروتئین و غنی شده با HUFA، مخمر بدون لایه مانوپروتئین، مخمرهای ساده 100 و 50 درصد از جیره غذایی) روی ترکیب و مقدار اسیدهای چرب ...
بیشتر
اخیرا بدلیل مشکلات موجود در تهیه مخمر Lansy-PZ، امکان جایگزینی آن با انواع دیگر از مخمرها از جمله مخمر نانوایی صورت می گیرد. در این مطالعه، تاثیر شش جیره غذایی مخمری (مخمر Lansy PZ، مخمر غنی شده با HUFA، مخمر بدون لایه مانوپروتئین و غنی شده با HUFA، مخمر بدون لایه مانوپروتئین، مخمرهای ساده 100 و 50 درصد از جیره غذایی) روی ترکیب و مقدار اسیدهای چرب بدن بالغین Artemia urmiana و A. franciscana در ظروف یک لیتری با تراکم آغازین 500 عدد ناپلیوس در لیتر و شوری 80 گرم در لیتر بررسی شد. نتایج نشان داد که غنی سازی مخمر نانوایی با HUFAاثر افزایشی واضح بر میزان EPA و DHA (به ترتیب 11/19 و 51/34 درصد) مخمر داشت. همچنین اثراتی با روندی نسبتا مشابه در تاثیر نوع جیره غذایی مخمری بر ترکیب اسید چرب بدن بالغین هر دو گونه آرتمیا دیده شد. اگرچه بیشترین میزان HUFA در هر دو گونه آرتمیا در جیره حاوی مخمر Lansy PZ ابقاء شده ولی بالاترین میزان DHA در آرتمیاهای تغذیه شده با مخمر غنی از HUFA مشاهده گردید. بر اساس نتایج این مطالعه پیشنهاد شد که مخمر غنی شده با HUFA و مخمر غنی شده بدون لایه مانوپروتئین در مقایسه با سایر گروه های مخمری توانسته تا مقادیر بهتری از اسید چرب DHA را در هر دو گونه آرتمیا ابقاء نموده ولی از بین آنها مخمر نانوایی غنی شده با HUFA بالاترین میزان DHA را در هر دو گونه آرتمیا ابقا کرده و جایگزین مناسبی به جای مخمر Lansy PZ می باشد.
یاسمن خامه چین؛ رامین مناف فر؛ امیر توکمه چی؛ ویدا حجتی؛ امید ملکی بالاجو
دوره 12، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 56-47
چکیده
ارزش غذایی و برخی ویژگیهای خاص آرتمیا موجب شده است که این موجود به عنوان یک غذای زنده و یک مدل بیولوژیک در آبزیپروری و تحقیقات مورد توجه قرار گیرد. ال- کارنیتین به عنوان یک مکمل غذایی باعث تحریک اکسیداسیون اسیدهای چرب، افزایش احتباس نیتروژن و افزایش مقاومت در برابر استرسهای محیطی میشود که اخیراً کاربرد جالبی در پرورش موجودات ...
بیشتر
ارزش غذایی و برخی ویژگیهای خاص آرتمیا موجب شده است که این موجود به عنوان یک غذای زنده و یک مدل بیولوژیک در آبزیپروری و تحقیقات مورد توجه قرار گیرد. ال- کارنیتین به عنوان یک مکمل غذایی باعث تحریک اکسیداسیون اسیدهای چرب، افزایش احتباس نیتروژن و افزایش مقاومت در برابر استرسهای محیطی میشود که اخیراً کاربرد جالبی در پرورش موجودات مختلف یافته است. در این تحقیق تأثیر غلظتهای مختلف (1، 10، 100 و1000 میلیگرم در لیتر) ال-کارنیتین روی رشد، بقاء، تولید مثل و پروفایل اسیدهای چرب Artemia parthenogenetic مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور سیست آرتمیا در شرایط مناسب تفریخ شده و لاروهای حاصل در شوری 80 گرم در لیتر با ترکیبی از مخمر غنیسازی شده با اسیدهای چرب غیراشباع و جلبک Dunaliella tertiolecaبه مدت 15 روزتغذیه شدند. ال- کارنیتین در غلظتهای اشاره شده به صورت مستقیم و همچنین به صورت غنی سازی شده در درون جلبک تکسلولی در اختیار آرتمیا قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که این ماده تأثیر مثبتی بر تحریک بلوغ جنسی تیمارهای مورد آزمایش داشته و همچنین موجب بلوغ زودرس شده است به طوری که در روز 13 اولین بلوغ زودرس در غلظت 1000 میلیگرم در لیتر ال- کارنیتین با میانگین 04/5% دیده شد. بررسی میزان رشد نیز حاکی از این بود که در غلظت 1000 میلیگرم در لیتر ال- کارنیتین بهترین تأثیر را بر رشد کلی آرتمیا داشته است ) 05/0> (P. همچنین در ترکیب اسید چرب در هیچ یک از غلظت ها اسیدچرب DHA مشاهده نمیشود. ال- کارنیتین میتواند به عنوان یک ماده محرک رشد و بلوغ جنسی، کاربرد خوبی در آبزیپروری و تحقیقات مولکولی داشته باشد.