TY - JOUR ID - 48214 TI - بررسی تاثیر غلظت‌های مختلف شوری برپوست نواحی مختلف بدن ماهی بنی(Barbuss harpeyi) JO - مجله علوم و فنون دریایی JA - JMST LA - fa SN - 2008-8965 AU - مروتی, حسن AU - مصباح, مهرزاد AU - شمسی, محمد مهدی AU - رضایی, آناهیتا AU - رشیدی, خدابخش AD - گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران AD - گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز AD - گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز AD - گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 16 IS - 3 SP - 89 EP - 101 KW - ماهی بنی KW - شوری KW - پوست KW - اپیدرم DO - 10.22113/jmst.2017.48214 N2 - برای انجام این پژوهش تعداد 144 قطعه ماهی بنی سالم در پنج گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول به عنوان گروه شاهد در آب لوله‌کشی شهری کلرزدایی شده و چهار گروه بعدی به ترتیب در غلظت‌هایی با درجه شوری ppt4 ، ppt8، ppt12و ppt 16 در شرایط یکسان نگهداری شده و سپس به ترتیب در روزهای (1، 3، 7، 14، 21 و 28) از پوست نواحی شکمی، خط جانبی و سر ماهیان نمونه‌هایی به ضخامت حداکثر 5/0 سانتی‌متر تهیه و در محلول ثبوتی بوئن قرار داده شدند. سپس به روش استاندارد و معمول تهیه مقاطع بافتی برش‌هایی به ضخامت 6- 5 میکرومتر تهیه و مورد رنگ‌آمیزی H&E و PAS قرار گرفتند. به منظور مطالعات هیستومتریک و تغییرات تاثیر غلظت‌های شوری، تعداد سلول‌های ترشح‌کننده موکوس (جامی)، سلول‌های هشداردهنده (گرزی) و ضخامت اپیدرم پوست نواحی مورد نظر ماهی بنی، در 200 میکرومتر از طول اپیدرم مورد شمارش و اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد هنگامی که پوست نواحی شکمی، خط جانبی و سر ماهی بنی در شرایط استرس‌زای محیطی مثل افزایش غلظت شوری قرار گرفت نسبت به آنها واکنش نشان داده و در ضخامت اپیدرم، تعداد سلول‌های هشداردهنده و تعداد سلول‌های ترشح‌کننده موکوس دچار تغییرات شده و این تغییرات در غلظت‌های متفاوت در هر پارامتر، به صورت معنی‌داری افزایش یافت (5 0/ 0> P). UR - https://jmst.kmsu.ac.ir/article_48214.html L1 - https://jmst.kmsu.ac.ir/article_48214_4bdd22037812c012a5a84d0968459461.pdf ER -