%0 Journal Article %T تأثیر عصاره آنزیمی باسیلوس‌های پروبیوتیکی بررشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه لارو قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) %J مجله علوم و فنون دریایی %I انجمن علوم و فنون دریایی %Z 2008-8965 %A پریچه, نفیسه %A جعفریان, حجت ا... %A هرسیج, محمد %A احمدی, علی رضا %A سهندی, جواد %D 2016 %\ 11/21/2016 %V 15 %N 3 %P 1-10 %! تأثیر عصاره آنزیمی باسیلوس‌های پروبیوتیکی بررشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه لارو قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) %K پروبیوتیک %K عصاره آنزیم %K باسیلوس %K قزل آلا %K رشد %R 10.22113/jmst.2016.9873 %X مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تأثیرعصاره آنزیمی تولید شده به وسیله پنج گونه باسیلوس پروبیوتیکی بر رشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه لارو‌های ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) با وزن اولیه 197/0 ± 583/0 گرم صورت گرفت. عصاره آنزیمی توسط باسیلوس‌های پروبیوتیکی در محیط کشت مایع با غلظت‌های106 × 1، 107 × 1و 108 × 1 واحد کلنی در 100 گرم محیط کشت تولید شد و به ترتیب به جیره‌های لارو‌های ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان افزوده شد. نتایج بدست آمده از زیست‌سنجی لاروها در انتهای دوره مطالعه نشان داد که استفاده از سوسپانسیون آنزیمی با بیشترین غلظت میکروبی (108 × 1 واحد کلنی در 100 گرم) در تیمار سوم (77/3 ± 02/20 گرم) باعث افزایش معنی‌دار رشد گردیده است (05/0P %U https://jmst.kmsu.ac.ir/article_9873_70dfcda95f1b9efae5287793ed71e166.pdf