علوم زیستی دریا
مزدک عالی محمودی؛ حمید محمدی آزرم
چکیده
هدف این مطالعه بررسی پرورش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) درسیستم بیوفلاک و تاثیر آن بر عملکرد رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه بود. تعداد 750 عدد بچه ماهی با میانگین وزن 05/0±17 گرم بطور تصادفی میان 30 عدد تانک پلیاتیلنی با حجم تقریبی 250 لیتر آب تقسیم شدند. تیمارهای مطالعه حاضر شامل 3 سطح کربن به ازت (C/N) مختلف 15،20و 25 و سه سطح پروتئینی جیره غذایی ...
بیشتر
هدف این مطالعه بررسی پرورش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) درسیستم بیوفلاک و تاثیر آن بر عملکرد رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه بود. تعداد 750 عدد بچه ماهی با میانگین وزن 05/0±17 گرم بطور تصادفی میان 30 عدد تانک پلیاتیلنی با حجم تقریبی 250 لیتر آب تقسیم شدند. تیمارهای مطالعه حاضر شامل 3 سطح کربن به ازت (C/N) مختلف 15،20و 25 و سه سطح پروتئینی جیره غذایی شامل 25%،30% و 35% با سه تکرار برای هر تیمار در طی یک دوره 56 روزه بود. بیشترین ضریب تبدیل غذایی و همچنین کمترین درصد افزایش وزن و نرخ رشد ویژه در تیمار با پروتئین 35% و 25 C/N در مقایسه با تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). میزان درصد پروتئین لاشه در تیمارهای بیوفلاک با تیمار شاهد فاقد اختلاف معنیدار بود (05/0<P). از طرفی کمترین درصد چربی لاشه در تیمار شاهد بدست آمد که اختلاف معنی داری با برخی تیمارها داشت (05/0>P). بیشترین میزان درصد خاکستر لاشه در تیمار پروتئین 35% و نسبت 25C/N بوده که با تیمار شاهد دارای اختلاف معنیدار بود (05/0>P). همچنین بیشترین میزان درصد رطوبت لاشه در تیمار شاهد بوده که با تیمار پروتئین 25% با 25C/N ، تیمار پروتئین30% با 20 C/N و تیمار پروتئین 35% با 25 C/N دارای اختلاف معنیدار بود (05/0>P). نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده توانایی پرورش ماهی کپور معمولی در سیستم بیوفلاک با پروتئین 25 درصد و نسبت کربن به ازت 15 الی 20 بود.
مجید ساعدی؛ مسعود سجادی؛ حسین حسین زاده صحافی؛ حسین عمادی
دوره 10، شماره 4 ، دی 1390، ، صفحه 47-55
چکیده
جهت ارزیابی تاثیر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی ماهی پاکوی قرمز بر روی عملکرد رشد و مورفولوژی روده یک آزمایش تغذیه ای به مدت 8 هفته انجام شد. 5 جیره غذایی ایزونیتروژنیک و ایزوکالریک (46/0 ± 04/32 درصد پروتئین و 31/0± 26/17 KJ/g انرژی ناخالص) فرموله شدند. تیمار شاهد حاوی 50 درصد آرد ماهی بود، درحالیکه 4 جیره غذایی دیگر حاوی 5/16، ...
بیشتر
جهت ارزیابی تاثیر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی ماهی پاکوی قرمز بر روی عملکرد رشد و مورفولوژی روده یک آزمایش تغذیه ای به مدت 8 هفته انجام شد. 5 جیره غذایی ایزونیتروژنیک و ایزوکالریک (46/0 ± 04/32 درصد پروتئین و 31/0± 26/17 KJ/g انرژی ناخالص) فرموله شدند. تیمار شاهد حاوی 50 درصد آرد ماهی بود، درحالیکه 4 جیره غذایی دیگر حاوی 5/16، 33، 5/49 و 66 درصد آرد سویا یا جایگزینی 25 (25SMP)، 50 (50SMP)، 75 (75SMP) و 100 درصد (100SMP) پروتئین آرد ماهی بودند. 195 قطعه بچه ماهی انگشت قد با میانگین وزنی 07/0 ± 8/1 گرم در 5 تیمار (هر تیمار حاوی 3 تکرار) به طور تصادفی تقسیم شدند. پس از 8 هفته غذادهی، وزن بدست آمده و ضریب رشد ویژه در تیمارهای 25SMP و50SMP به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). ماهیان تیمار50SMP به طور معنی داری مقدار مصرف غذای بیشتری از سایر تیمارها داشتند (05/0>P). تیمار 100SMP بیشترین (ضعیفترین) مقدار ضریب تبدیل غذایی را نسبت به سایر تیمارها داشت (05/0>P)، ولی اختلاف معنی داری در 4 تیمار دیگر مشاهده نشد. التهاب و آتروفی در روده ماهیان تیمارهای مختلف مشاهده نشد، اما طول پرز روده تیمارهای 25SMP و50SMP به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بودند (05/0>P). نتایج آزمایش موجود نشان داد که می توان پروتئین آرد سویا را تا 50 درصد جایگزین پروتئین آرد ماهی در جیره غذایی پاکوی قرمز نمود و این می تواند اجازه تولید یک جیره اقتصادی بدون عملکرد منفی در رشد را فراهم کند.