رحیم عبدی؛ عبداله رئیسی؛ احمد سواری؛ محمد علی سالاری علی آبادی؛ غلامرضا اسکندری
چکیده
ماهیان شانک زرد باله مورد نیاز به روش صید انتظاری صید و در نهایت نمونه های هم اندازه با میانگین وزن ۱۵۰ گرم انتخاب گردیدند. سپس پنج قطعه ماهی در آکواریوم های ۳۰۰ لیتری حاوی آب با شوری های متفاوت شامل خورموسی با میانگین شوری ppt 34/0 ±7/42 و اروند با میانگین شوری ppt29/0 ±4/14 در معرض غلظت بدست آمده از یک دهمh LC5096 سمیت کشنده نانو ذرات نقره ...
بیشتر
ماهیان شانک زرد باله مورد نیاز به روش صید انتظاری صید و در نهایت نمونه های هم اندازه با میانگین وزن ۱۵۰ گرم انتخاب گردیدند. سپس پنج قطعه ماهی در آکواریوم های ۳۰۰ لیتری حاوی آب با شوری های متفاوت شامل خورموسی با میانگین شوری ppt 34/0 ±7/42 و اروند با میانگین شوری ppt29/0 ±4/14 در معرض غلظت بدست آمده از یک دهمh LC5096 سمیت کشنده نانو ذرات نقره و نیترات نقره برای هر محیط و تیمار شاهد پس از دو هفته سازگاری با سه تکرار قرار گرفتند. نمونه گیری در زمان های ۱، ۶، ۱۲ و ۲۴ ساعت از ورید ساقه دمی با سرنگهای ۲ سیسی و نمونه های پنج میلی متری از بافت کبد در پایان دوره انجام گرفت. برای جداسازی سرم نمونههای خون فاقد ماده ضد انعقاد به مدت ۱۵ دقیقه در سانتریفوژ با دور ۳۰۰۰ قرار گرفتند. در نهایت فعالیت آنزیمهای ALP، ASTو ALT به وسیله دستگاه اتوآنالایزر و با استفاده از کیتهای تشخیصی مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفتند. همچنین جهت تهیه میکروگراف های میکروسکوپی برش های پارافینی تحت رنگ آمیزی هماتوکسیلین - ائوزین قرار گرفتند. نتایج نشان داد که دو شکل متفاوت از نقره شامل نیترات نقره و نانو ذرات نقره تاثیرات متفاوت بر سلامت و عملکرد بافت کبد ماهی شانک زرد باله داشته که در تیمار نیترات نقره مشهود بوده و تغییر در میزان فعالیت آنزیم های سرمی بویژه افزایش در زمان های بالا، نکروز، پرخونی، خونریزی، پس زدن صفرا و دژنرسانس واکوئولی بویژه در شوری های پایین در آن مشهود بوده است.
محمدرضا صحرائیان؛ وحید یاوری؛ جاسم غفله مرمضی؛ ابراهیم رجب زاده؛ حسین پاشا زانوسی
دوره 10، شماره 4 ، دی 1390، ، صفحه 22-33
چکیده
به منظور تعیین سطح مناسب پروتئین و انرژی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) در مراحل انگشت قدی آزمایشی براساس طرح فاکتوریل برای سه سطح پروتئین خام(45,55،65درصد) و سه سطح انرژی(20،22،24کیلو ژول بر گرم) طراحی گردید. در طی این فرآیند 9جیره آماده شد که در سه تکرار بر روی 540 قطعه بچه ماهی انگشت قد شانک زرد باله به وزن اولیه 2.1± 12 گرم که در تانک 300 لیتری ...
بیشتر
به منظور تعیین سطح مناسب پروتئین و انرژی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) در مراحل انگشت قدی آزمایشی براساس طرح فاکتوریل برای سه سطح پروتئین خام(45,55،65درصد) و سه سطح انرژی(20،22،24کیلو ژول بر گرم) طراحی گردید. در طی این فرآیند 9جیره آماده شد که در سه تکرار بر روی 540 قطعه بچه ماهی انگشت قد شانک زرد باله به وزن اولیه 2.1± 12 گرم که در تانک 300 لیتری ذخیره شده و روزانه 2 بار در حد سیری تغذیه می شدند، موردآزمایش قرار گرفت. در نهایت طی 8 هفته پرورش نتایجی به قرار زیر به دست آمد. درصد بازماندگی تحت تاثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین قرار نداشت (05/0P<). میانگین رشد نهایی، نرخ رشد ویژه و کارایی غذایی تحت تاثیر سطوح مختلف پروتئین تغییر کرد(05/0P<). میزان ابقای پروتئین باافزایش میزان انرژی افزایش معنی داری را نشان می دادند (05/0P>). سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر روی میزان کارائی پروتئین و شاخص کبدی ( HSI) بی تاثیر بود(05/0P>). .با افزایش میزان انرژی در سطوح ثابت پروتئین، میزان ابقای پروتئین و کارائی پروتئین از سطح 20 تا 24 کیلوژول بر گرم افزایش می یافت.سطوح مختلف پروتئین و انرژی بر روی ترکیبات بدن از جمله رطوبت وخاکستر موثر بود (05/0P<) ولی هیچ کدام از دو فاکتور ذکر شده روی سطوح مختلف پروتئین لاشه تاثیری نداشتند (05/0P>) با افزایش میزان چربی جیره بر محتوای چربی لاشه افزوده می شد (05/0P<). در نهایتا از بررسی نتایج حاصل از پارامتر های رشد، تغدیه وآنالیزلاشه سطح مطلوب پروتئین ،انرژی و نسبت P/E برای گونه شانک باله زرد به ترتیب47/57-20/56 درصد، 56/24-9/21کیلو ژول بر گرم و95/25- 15/23 میلی گرم بر کیلو ژول محاسبه گردید.