علوم زیستی دریا
بررسی تغییرات پارامترهای متابولیسم انرژی در مغز ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول مراحل ابتدایی دوره پرورش

محمد رحیمی؛ سید محمد موسوی؛ وحید یاوری؛ آناهیتا رضایی

دوره 19، شماره 2 ، مرداد 1399، ، صفحه 42-51

https://doi.org/10.22113/jmst.2018.101349.2068

چکیده
  جهت بررسی تغییرات متابولیسم انرژی در مغز ماهیان قزل آلا در طول دوره پرورش از بچه ماهیان قزل آلا از متوسط وزن 15/0±35/1 به مدت 7 ماه نمونه گیری بعمل آمد. برای این منظور طی دوازده مرحله نمونه برداری به صورت کاملا تصادفی از ماهیان (7 نمونه هر 8 روز یکبار، 3 نمونه هر دو هفته یکبار،2 نمونه هر یک ماه یکبار)، بافت مغز برای تعیین غلظت‌های گلیکوژن، ...  بیشتر

علوم زیستی دریا
اندازه گیری میزان غلظت نیمه کشنده اسانس آویشن باغی در ماهی قزل‌آلا

امیر شفیقی؛ مجتبی شکراله زاده طالشی؛ جلال حسن؛ اشکان زرگر

دوره 17، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 59-67

https://doi.org/10.22113/jmst.2016.32077

چکیده
  امروزه اهمیت استفاده ازگیاهان دارویی درمبارزه با بیماری‌های عفونی و غیرغفونی کاملا آشکار بوده و لزوم جایگزینی آنها با داروهای شیمیایی به‌دلیل خواص چند‌گانه آنها در پیش‌گیری و درمان بسیاری ازبیماری‌ها به‌ویژه در صنعت آبزی‌پروری ضروری به نظر می‌رسد. این مطالعه با هدف بررسی سمیت حاد (LC50-96h)اسانس آویشن باغی در بچه ماهی قزل‌آلای ...  بیشتر