علوم زیستی دریا
بهینه سازی استخراج رنگدانه های کاروتنوئیدی از ضایعات خرچنگ آبی (Portunus pelagicus) ومیگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) توسط امواج فراصوت و مایکروویو

حنیف هوشمند؛ بهاره شعبانپور؛ مرضیه موسوی نسب؛ علیرضا عالیشاهی؛ محمد تقی گلمکانی

دوره 20، شماره 2 ، مرداد 1400، ، صفحه 72-93

https://doi.org/10.22113/jmst.2018.105737.2084

چکیده
  ضایعات خرچنگ و میگو می‌توانند به‌عنوان ارزان‌ترین مواد اولیه جهت استخراج رنگدانه‌های کاروتنوئیدی و جایگزینی با رنگ‌های مصنوعی استفاده شوند. استخراج این ترکیبات ارزشمند از ضایعات آبزیان نه-تنها موجب رونق صنعت فرآوری آبزیان می‌شوند، همچنین آلودگی زیست محیطی را نیز کاهش می‌دهند. در این تحقیق از آستاگزانتین به‌عنوان ترکیب هدف ...  بیشتر

علوم زیستی دریا
بهبود رنگ ماهی سیکلید مالاوی زبرا(Pseudotropheus zebra) با تجویزخوراکی ریزجلبک اسپیرولینا( Arthrospira maxima)

احمد شادی؛ امید پیرنیا

دوره 15، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 64-76

https://doi.org/10.22113/jmst.2016.10547

چکیده
  ماهیان زینتی پرورشی در شرایط پرورشی متراکم اغلب نسبت به ماهیان در محیط طبیعی کمرنگ تر می باشند. پژوهشهای زیادی نشان داده اند که افزودن جلبکها به جیره غذایی ماهی ، بدلیل دارا بودن رنگیزه های طبیعی می تواند رنگ ماهیان را بهبود دهد. از اینرو در بررسی حاضر اثر کاربرد جلبک اسپرولینا (Arthrospira maxima) به صورت خوراکی بر روی ماهی سیکلید مالاوی (ا ...  بیشتر