علوم زیستی دریا
سید محمود ربیعی؛ سکینه یگانه؛ مینا اسمعیلی خاریکی
چکیده
ددر مطالعه حاضر خواص آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از ضایعات کفال ماهیان دریای خزر در زمانهای مختلف آبکافت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 20 قطعه ماهی کفال با میانگین وزنی 50 ± 300 گرم تهیه شد و ضایعات شامل سر، بالهها و امعاء و احشاء جهت انجام آبکافت با آنزیم آلکالاز L 4/2 (غلظت آنزیم 5/1 درصد وزن ماده اولیه، دما 55 درجه سانتیگراد ...
بیشتر
ددر مطالعه حاضر خواص آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از ضایعات کفال ماهیان دریای خزر در زمانهای مختلف آبکافت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 20 قطعه ماهی کفال با میانگین وزنی 50 ± 300 گرم تهیه شد و ضایعات شامل سر، بالهها و امعاء و احشاء جهت انجام آبکافت با آنزیم آلکالاز L 4/2 (غلظت آنزیم 5/1 درصد وزن ماده اولیه، دما 55 درجه سانتیگراد و pH 8) در زمانهای مختلف آبکافت شامل 30، 60، 120 و 180 دقیقه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد درصد پروتئین و خاکستر در پودر پروتئین آبکافتی نسبت به نمونهی خام به طور معنیداری افزایش و درصد چربی کاهش یافت (05/0p<). پروتئین محلول و درجه آبکافت ضایعات با افزایش زمان آبکافت تا 120 دقیقه افزایش یافتند (05/0p<). قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH با افزایش غلظت پروتئین تا 120 دقیقه، افزایش پیدا کرد (05/0p<) و کمترین مقدار IC50 در زمان 120 و 180 دقیقه (به ترتیب 06/0±04/1، 01/0±01/1 میلیگرم بر میلیلیتر) به دست آمد (05/0p<). با افزایش غلظت پروتئین و زمان آبکافت، قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0p<). قدرت مهارکنندگی رادیکال ABTS نیز، با افزایش زمان آبکافت تا 120 دقیقه افزایش یافت (05/0p<). به طور کلی، با توجه به اینکه پروتئین آبکافتی حاصل از ضایعات کفال ماهیان دریای خزر در حذف رادیکالهای آزاد DPPH، ABTS و همچنین قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی عملکرد مناسبی نشان دادند، میتوان اظهار داشت که این محصول قابلیت استفاده به عنوان یک ترکیب آنتیاکسیدانی را دارد.
علوم زیستی دریا
میلاد عادل؛ رضا صفری؛ سکینه یگانه؛ شراره احمدوند
چکیده
این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک گروبیوتیک جیره بر روی برخی شاخصهای رشد، بازماندگی، ترکیبات لاشه و میکروبیوتای رودهای فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی در کارگاه پرورش ماهیان خاویاری در استان مازندران اجرا شد. 4 گروه از فیل ماهیان با میانگین وزنی 8/5±82/40 گرم در حوضچههای فایبرگلاس با تراکم 20 عدد ماهی در هر حوضچه، ...
بیشتر
این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک گروبیوتیک جیره بر روی برخی شاخصهای رشد، بازماندگی، ترکیبات لاشه و میکروبیوتای رودهای فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی در کارگاه پرورش ماهیان خاویاری در استان مازندران اجرا شد. 4 گروه از فیل ماهیان با میانگین وزنی 8/5±82/40 گرم در حوضچههای فایبرگلاس با تراکم 20 عدد ماهی در هر حوضچه، به مدت 56 روز با سطوح مختلف گروبیوتیک (0، 5/0، 1 و 2 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخصهای رشد (میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، شاخص وضعیت، ضریب تبدیل غذایی، ضریب سودمندی پروتئین مصرفی، شاخص کبدی، ضریب رشد ویژه)، درصد بازماندگی، ترکیبات لاشه و میکروبیوتای رودهای این تیمارها با تیمار شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد، که فیل ماهیان تغذیه شده با سطح 2 درصد گروبیوتیک، از شاخصهای رشد بهتر و بازماتدگی بیشتری نسبت به تیمار شاهد و نیم درصد برخوردارند (05/0P). تعداد باکتریهای اسید لاکتیک و تعداد کل باکتری های زیست پذیر روده در طی آزمایش در تمامی تیمارها افزایش یافته و اختلاف معناداری در تعداد آنها در تیمار 2 درصد نسبت به سایر تیمارها در پایان آزمایش مشاهده شد (05P