سروه قادرپور؛ ناصر آق؛ فرزانه نوری؛ اسلام احمدیان
چکیده
این پژوهش با هدف ارائه پروتکل استاندارد غنی¬سازی Artemia urmiana با روغن کلزا انجام شد. غنی¬سازی ناپلی A.urmiana در سه تراکم ناپلی و با سه غلظت روغن کلزا صورت گرفت که اثرات آن بر درصد بقا، طول کل و میزان اسیدهای چرب ناپلی A.urmiana در زمان¬های 6، 9، 12، 15 و 18 ساعت بعد از غنی¬سازی مورد ارزیابی قرار گرفت. سیست¬های A.urmiana طبق روش استاندارد تخم¬گشایی ...
بیشتر
این پژوهش با هدف ارائه پروتکل استاندارد غنی¬سازی Artemia urmiana با روغن کلزا انجام شد. غنی¬سازی ناپلی A.urmiana در سه تراکم ناپلی و با سه غلظت روغن کلزا صورت گرفت که اثرات آن بر درصد بقا، طول کل و میزان اسیدهای چرب ناپلی A.urmiana در زمان¬های 6، 9، 12، 15 و 18 ساعت بعد از غنی¬سازی مورد ارزیابی قرار گرفت. سیست¬های A.urmiana طبق روش استاندارد تخم¬گشایی شدند و ناپلیوس¬های حاصله با تراکم¬های 50000، 100000 و 200000 ناپلی در لیتر به زوک¬های هفت لیتری منتقل شدند. امولسیون روغن کلزا در غلظت¬های 1/0، 2/0 و 3/0 گرم در لیتر در دو زمان صفر و 12 ساعت پس از شروع غنی¬سازی به زوک¬های حاوی آرتمیا افزوده شد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر استفاده از غلظت 3/0 گرم در لیتر روغن کلزا تحت تراکم 100000 ناپلی در لیتر به مدت 18 ساعت، بهترین روش برای غنی¬سازی A.urmiana بود. ناپلی آرتمیا غنی شده تحت این تیمار، از لحاظ میزان اسیدهای چرب (n-3)PUFA و درصد بقا به طور معنی¬داری بیشتر و از لحاظ رشد به طور معنی¬داری کمتر از تیمار شاهد و اکثر تیمارهای آزمایشی بودند. همچنین این تیمار از لحاظ میزان اسیدهای چرب (n-6)PUFA به طور معنی¬داری نسبت به همه تیمارها به جز تیمار با تراکم 50000 با غلظت 1/0 گرم در لیتر روغن کلزا به مدت 18 ساعت غنی سازی بیشتر بود.
اسماعیل کاظمی؛ ناصر آق؛ حسین مرادیان؛ سجاد نظری
دوره 12، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 92-102
چکیده
مقدار اسیدهای چرب فوق غیر اشباع (HUFA) از شاخص های اصلی برای تعیین ارزش غذایی مواد مورد استفاده در تغذیه لارو آبزیان به شمار می رود. اسیدهای چرب مذکور نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی، رشد و بقای لارو آبزیان دارند. به این لحاظ روش های غنی سازی به منظور افزایش HUFA در ناپلیوس آرتمیا ابداع و توسعه یافته است. هدف از این تحقیق بررسی اثرات تغذیه ای ...
بیشتر
مقدار اسیدهای چرب فوق غیر اشباع (HUFA) از شاخص های اصلی برای تعیین ارزش غذایی مواد مورد استفاده در تغذیه لارو آبزیان به شمار می رود. اسیدهای چرب مذکور نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی، رشد و بقای لارو آبزیان دارند. به این لحاظ روش های غنی سازی به منظور افزایش HUFA در ناپلیوس آرتمیا ابداع و توسعه یافته است. هدف از این تحقیق بررسی اثرات تغذیه ای ناپلیوس های Artemia urmianaغنی شده با روغن های گیاهی و روغن ماهی بر ترکیب لاشه لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchs mykiss ) می باشد. آزمایشات در 6 تیمار مختلف و با سه تکرار در هر تیمار به مدت 2 هفته انجام گرفت. لاروهای ماهی قزل آلا از مرحله شروع تغذیه خارجی در قالب 6 تیمار غذایی شامل (1) غذای کنسانتره تجاری، (2) ناپلیوس غنی شده با روغن ماهی، (3) ناپلیوس غنی شده با روغن آفتابگردان، (4) ناپلیوس غنی شده با روغن کلزا، (5) ناپلیوس غنی شده با روغن سویا و (6) ناپلیوس تازه تخم گشایی شده تغذیه شدند. بالاترین غلظت اسیدهای چرب در جیره های غذایی یه ترتیب مربوط به اولئیک، پالمیتولئیک، لینولئیک، ایکوزاپنتانوئیک و استئاریک اسید بود در حالیکه در بافت لارو قزل آلا در کلیه تیمارها بترتیب مربوط به اولئیک، لینولنیک، لینولئیک، استئاریک و دکوزاهگزانوئیک اسید بود. میزان EPA در غذای کنسانتره بطور معنی داری پایینتر، در حالیکه میزان DHA در غذای کنسانتره بطور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود (P<0.05). بیشترین میزان EPA در ناپلی غنی شده با روغن ماهی دیده شد که بطور معنی داری بیشتر از میزان آن در تیمارهایی بود که با روغنهای گیاهی غنی سازی شده بودند(P<0.05) . میزان DHA در ناپلی غنی نشده و ناپلی های غنی شده با روغنهای گیاهی صفر بود. نتایج این بررسی نشان دادند که روغن های گیاهی (کلزا، آفتابگردان و سویا) در مقایسه با روغن ماهی نتایج مطلوب تری را می دهد، همچنین این بررسی تغذیه از ناپلی آرتمیای غنی شده با روغن کلزا برای مراحل آغازین رشد لارو قزل آلای رنگین کمان را مورد پیشنهاد قرار می دهد.
اسماعیل کاظمی؛ ناصر آق
دوره 11، شماره 3 ، آبان 1391، ، صفحه 42-51
چکیده
استرسهای غیر حاد میتوانند فعالیتهای رفتاری و فیزیولوژیک آبزیان پرورشی را تحت تأثیر قرار دهند و به کاهش مقاومت در برابر بیماری، سرعت رشد و همچنین کاهش تولید منجر شوند. آرتمیای غنی شده با مواد مغذی ضروری خصوصاً اسیدهای چرب بلند زنجیره جهت افزایش رشد و درصد بقا و مقاومت در برابر تنش های محیطی و بیماریهای عفونی در گونه های مختلف ...
بیشتر
استرسهای غیر حاد میتوانند فعالیتهای رفتاری و فیزیولوژیک آبزیان پرورشی را تحت تأثیر قرار دهند و به کاهش مقاومت در برابر بیماری، سرعت رشد و همچنین کاهش تولید منجر شوند. آرتمیای غنی شده با مواد مغذی ضروری خصوصاً اسیدهای چرب بلند زنجیره جهت افزایش رشد و درصد بقا و مقاومت در برابر تنش های محیطی و بیماریهای عفونی در گونه های مختلف آبزیان مورد استفاده قرار گرفته است. در این تحقیق تأثیر تغذیه لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با ناپلی Artemiaurmiana غنی شده با روغنهای گیاهی بر مقاومت در برابر تنشهای محیطی دما، شوری و کمبود اکسیژن مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات در قالب 6 تیمار مختلف و با سه تکرار در هر تیمار به مدت 10 روز انجام گرفت. لاروهای ماهی قزل آلا از مرحله شروع تغذیه خارجی در قالب 6 تیمار غذایی شامل (1) غذای کنسانتره تجاری، (2) ناپلی غنی شده با روغن ماهی، (3) ناپلی غنی شده با روغن آفتابگردان، (4) ناپلی غنی شده با روغن کلزا، (5) ناپلی غنی شده با روغن سویا و (6) ناپلی تازه تخم گشایی شده تغذیه شدند. نتایج تحقیق نشان داد تفاوت معنی داری در مقاومت لاروها در برابر استرس های حرارتی (20 و 25 درجه سانتی گراد)، استرس شوری (10، 15 و 20 میلی گرم درلیتر) و استرس کمبود اکسیژن (ppm 5)، بین تیمارها وجود دارد. بالاترین درصد بازماندگی لاروها تحت کلیه استرس های اعمال شده (جز در یک مورد) مربوط به تیماری بود که از ناپلی غنی شده با روغن کلزا تغذیه کرده بودند که بطور معنی داری نسبت به لاروهایی که غذای کنسانتره مصرف کرده بودند بالاتر بود ولی در اکثر موارد با لاروهایی که از آرتمیای غنی شده با روغن ماهی تغذیه کرده بودند اختلاف معنی دار نداشت.
علوم زیستی دریا
ابراهیم علیزاده دوغیکلایی؛ محمد نوری؛ ناصر آق
دوره 11، شماره 2 ، مرداد 1391، ، صفحه 1-7
چکیده
در این تحقیق، تاثیر شوریهای50، 100، 150، 200 و 250 ppt بر تراکم و ترکیب جمعیتی آرتمیای بکرزا مورد بررسی قرار گرفت. پس از تخم گشایی سیستها،200 عدد ناپلیوس در ظروف استوانهای مخروطی 5/1 لیتری حاوی یک لیتر آب با شوریهای مذکور تا مرحله بلوغ پرورش داده شدند. پس از بلوغ آرتمیاها، 3 ماده بکرزا به صورت تصادفی از هر 5 سطح شوری جدا شده و در 4 تکرار ...
بیشتر
در این تحقیق، تاثیر شوریهای50، 100، 150، 200 و 250 ppt بر تراکم و ترکیب جمعیتی آرتمیای بکرزا مورد بررسی قرار گرفت. پس از تخم گشایی سیستها،200 عدد ناپلیوس در ظروف استوانهای مخروطی 5/1 لیتری حاوی یک لیتر آب با شوریهای مذکور تا مرحله بلوغ پرورش داده شدند. پس از بلوغ آرتمیاها، 3 ماده بکرزا به صورت تصادفی از هر 5 سطح شوری جدا شده و در 4 تکرار به مدت 12 هفته پرورش داده شدند. آرتمیاها و زادهها در طول دوره پرورش به چهار گروه (1) ناپلی- متاناپلی، (2) آرتمیاهای جوان، (3) آرتمیاها در مرحله قبل از بلوغ و (4) آرتمیاهای بالغ تقسیم شده و هر هفته یکبار بطور کامل شمارش شدند. نتایج نشان داد که بیشترین جمعیت بالغین و ناپلی- متاناپلی در شوری 100 ppt تولید میشود. همچنین بیشترین میزان مراحل پست لاروی و جوان آرتمیا در شوری 50ppt دیده شد. جمعیت آرتمیای بالغ در طول دوره پرورش افزایش و سایر مراحل رشد آرتمیا کاهش یافت. با توجه به یافتههای تحقیق یک رابطه معکوس بین افزایش شوری با شکوفایی جمعیت در آرتمیای بکرزا مشاهده شد. نتایج تحقیق نشان داد که شوریهای پایین برای رشد جمعیت آرتمیای بکرزا مناسبتر است.