امیدوار فرهادیان؛ نرجس بختیاری؛ نصرالله محبوبی صوفیانی؛ مهدی محمدی
چکیده
در این تحقیق محتویات روده میگوی پاسفید (Litopenaeus vannamei) در استخرهای خاکی در منطقه دلوار بوشهر در طی یک دوره پرورش 113 روزه با نمونه برداری در فواصل 15روز بررسی گردید. نتایج نشان داد غذای مصنوعی (کنسانتره) بیشترین درصد وزنی روده (رودهپیشین، روده میانی و رودهپسین) را داشت و سپس به ترتیب دتریت، زئوپلانکتون، فیتوپلانکتون و درشت کفزیان ...
بیشتر
در این تحقیق محتویات روده میگوی پاسفید (Litopenaeus vannamei) در استخرهای خاکی در منطقه دلوار بوشهر در طی یک دوره پرورش 113 روزه با نمونه برداری در فواصل 15روز بررسی گردید. نتایج نشان داد غذای مصنوعی (کنسانتره) بیشترین درصد وزنی روده (رودهپیشین، روده میانی و رودهپسین) را داشت و سپس به ترتیب دتریت، زئوپلانکتون، فیتوپلانکتون و درشت کفزیان حضور داشتند. درشت کفزیان در محتویات روده لاروها در آغازدوره پرورش در حالیکه سایر اقلام غذایی در تمام دوره پرورش مشاهده شد. بیشترین حضور دتریتها در لاروهای 26 و 40 روزه بود و بالاترین میزان فیتوپلانکتونها در روزهای پایانی دوره درلاروهای 86 روزه بدست آمد. زئوپلانکتونها در تمام دوره پرورش در بخش های روده تقریبامقادیر یکسان داشت در حالیکه درشت کفزیان فقط در لاروهای 26 روز دیده شد و در روده پیشین و میانی بیشترین بودند. میانگین بیشترین درصد شاخص پری در روده پیشین (95/0%) و کمترین میزان آن در روده پسین (20/0%) بدست آمد. رنگ قهوهای- سبز در بخشها مختلف روده غالب بودکه می تواند دلیل بر مصرف تولیدات طبیعی موجود در استخر باشد. این مطالعه نشان داد که میزان زیادی از غذای مصرفی میگوی پاسفید از طریق تولیدات طبیعی استخرها تامین می شود. همچنین ، دتریت ها و پلانکتونها در پرورش میگوی پاسفید اهمیت فراوانی دارد.
محمد حسین خانجانی؛ امیدوار فرهادیان؛ یزدان کیوانی؛ عیسی ابراهیمی
دوره 12، شماره 1 ، اردیبهشت 1392، ، صفحه 67-76
چکیده
دما، کمیت و کیفیت جیره غذایی و فتوپریود از جمله فاکتورهای هستند که بر روی تولید، رشد، خصوصیات مرفومتریک کلادوسر تاثیر می گذارند. تاثیر دما و فتوپریود بر روی تولید، خصوصیات مورفومتریک و مراحل زندگی کلادوسر Ceriodaphnia quadrangulaبا کشت بر روی جلبکScenedesmus quadricauda دربشرهای 250 میلی لیتری(150 میلی لیتر حاوی آب) انجام شد. تیمارهای مورد استفاده برای دمای ...
بیشتر
دما، کمیت و کیفیت جیره غذایی و فتوپریود از جمله فاکتورهای هستند که بر روی تولید، رشد، خصوصیات مرفومتریک کلادوسر تاثیر می گذارند. تاثیر دما و فتوپریود بر روی تولید، خصوصیات مورفومتریک و مراحل زندگی کلادوسر Ceriodaphnia quadrangulaبا کشت بر روی جلبکScenedesmus quadricauda دربشرهای 250 میلی لیتری(150 میلی لیتر حاوی آب) انجام شد. تیمارهای مورد استفاده برای دمای آب (سانتی گراد) وفتوپریود(ساعات نور:تاریکی) به ترتیب 20 ، 25 و30 درجه سانتی گراد و 12 : 12، 24 : 0 و 0 : 24 بود. بالاترین تراکم جمعیت (51/5 فرد در هر میلی لیتر) در روشنایی 24 ساعت کامل و دمای 25 درجه سانتی گراد، بیشترین طول بدن (731 میکرومتر)، بیشترین عرض بدن (491 میکرومتر) در 24 ساعت تاریکی کامل و دمای 20 درجه سانتی گراد بدست آمد. بطور متناظر بیشترین درصد فرد بالغ (61 درصد)، بیشترین درصد Neonate (39 درصد) و کمترین درصد فرد جوان(9 درصد) به ترتیب در 24 : 0، 12 : 12، 24 : 0 و در دمای 20 درجه سانتی گراد بدست آمد. در مجموع این تحقیق نشان داد که رشد و تولید گونه C. quadrangulaدر دمای 25 درجه سانتی گراد و24 ساعت روشنایی عملکرد بهتری دارد .
امیدوار فرهادیان؛ دلارام تقوی؛ آذر مرادی پور؛ رویا صداقت
دوره 11، شماره 4 ، اسفند 1391، ، صفحه 64-73
چکیده
ناپلیوس آرتمیا، علی رغم منشاء دریایی آن، پتانسیل خوبی برای استفاده در پرورش ماهیان اکواریومی آب شیرین دارد. در این مطالعه برای تغذیه لارو ماهی گوپی (Poecilia reticulata Peters) از ناپلیوس های تازه تفریخ شده آرتمیا ارومیه (Artemia urmiana) و آرتمیا فرانسیسکانا (A. franciscana) استفاده شد. ناپلیوس های تازه تفریخ شده در سه تراکم 3، 6 و 12 فرد در میلی لیتر ...
بیشتر
ناپلیوس آرتمیا، علی رغم منشاء دریایی آن، پتانسیل خوبی برای استفاده در پرورش ماهیان اکواریومی آب شیرین دارد. در این مطالعه برای تغذیه لارو ماهی گوپی (Poecilia reticulata Peters) از ناپلیوس های تازه تفریخ شده آرتمیا ارومیه (Artemia urmiana) و آرتمیا فرانسیسکانا (A. franciscana) استفاده شد. ناپلیوس های تازه تفریخ شده در سه تراکم 3، 6 و 12 فرد در میلی لیتر بعنوان غذای زنده به منظور اندازه گیری میزان بلع در لاروهای ماهی گوپی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که نوع ناپلیوس و تراکم آن تاثیر معنی داری بر میزان بلع لاروهای ماهی گوپی دارد )05/0 (P
امیدوار فرهادیان؛ محمد حسین خانجانی
دوره 10، شماره 3 ، مهر 1390، ، صفحه 48-56
چکیده
دما وفتوپریود از فاکتورهای مهم در پرورش زئوپلانکتونها بخصوص آنتن منشعب ها است زیرا بر رشد و پارامترهای تولیدمثلی تاثیرات مهمی دارند. تاثیرات دما و فتوپریود بر رشد و هم آوری Moina macrocopa با کشت بر روی جلبک سبز Scenedesmus quadricauda در فلاسک 500 میلی لیتر آزمایش شد. تیمارهای مورد استفاده برای دمای آب (سانتی گراد) وفتوپریود(ساعات نور:تاریکی) به ترتیب ...
بیشتر
دما وفتوپریود از فاکتورهای مهم در پرورش زئوپلانکتونها بخصوص آنتن منشعب ها است زیرا بر رشد و پارامترهای تولیدمثلی تاثیرات مهمی دارند. تاثیرات دما و فتوپریود بر رشد و هم آوری Moina macrocopa با کشت بر روی جلبک سبز Scenedesmus quadricauda در فلاسک 500 میلی لیتر آزمایش شد. تیمارهای مورد استفاده برای دمای آب (سانتی گراد) وفتوپریود(ساعات نور:تاریکی) به ترتیب 25، 30 و35 درجه سانتی گراد و 12 : 12، 0 : 24: و 24 : 0 بود. بالاترین تراکم جمعیت (5/ 310 فرد در فلاسک)، بالاترین میزان رشد ویژه (387/0 فرد در روز)، کوتاهترین زمان دوبرابر شدن جمعیت (79/1 روز) وبیشترین هماوری (5/8 فرد به ازاء مولد) در دما 30 درجه سانتی گراد به دست آمد. همچنین بالاترین تراکم جمعیت (7/320 فرد در فلاسک)، بالاترین میزان رشد ویژه(538/0 فرد در روز)، کوتاهترین زمان دوبرابر شدن جمعیت (28/1 روز) و بیشترین هماوری (54/7 فرد به ازاء مولد) در فتوپریود 24 ساعت روشنایی کامل به دست آمد. در مجموع این تحقیق نشان داد که رشد وتولید مثل گونه M. macrocopa در دمای 30 درجه سانتی گراد و24 ساعت روشنایی عملکرد معنی داری (05/0P<) در مقایسه به سایر تیمارهای آزمایشی دارد. کشت انبوه این گونه در این شرایط نوری و دمایی می تواند غذای زنده مناسبی را برای استفاده در پرورش لارو ماهیان فراهم نماید.